Maestrul Cristian Măcelaru – concert și autografe la Ateneul Român

RADOR RADIO ROMÂNIA (10 ianuarie) – Pe 11 ianuarie 2024 (ora 19.00), publicul bucureștean se va reîntâlni cu reputatul dirijor Cristian Măcelaru, la Ateneul Român. Maestrul va dirija Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, programul fiind „Hydra“ (p.a.a.) de Ştefan Stoianovici, „Simfonia spaniolă“ de Edouard Lalo, solistă violonista Sarah Nemțanu, și poemului simfonic „O viață de erou” de Richard Strauss, într-un concert dedicat memoriei dirijorului George Georgescu.
La finalul concertului, spectatorii vor putea să-l felicite pe Cristian Măcelaru în cadrul unei sesiuni de autografe pe care artistul o va acorda pe albumul „Cristian Măcelaru – Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvořák”, apărut la Editura Casa Radio. Sesiunea de autografe va avea loc în foaierul Ateneul Român.
Referindu-se la lucrările cuprinse pe acest compact-disc – Fantezia „Furtuna” de Piotr Ilici Ceikovski și Simfonia a VII-a de Antonin Dvořák – dar și la muzică în general, maestrul Cristian Măcelaru mărturisea, în prezentarea albumului:
Frumusețea dată de muzică nu e neapărat doar o frumusețe de suprafață, care ne face bucuroși. Frumusețea în sine depinde foarte mult și de întreaga gamă a emoțiilor și sentimentelor pe care le înțelegem prin muzică. Asta e frumusețea. Ca un curcubeu care trece prin tot spectrul de culori, în același fel, muzica ne duce în tot spectrul de sentimente și de emoții. Această lume pe care muzica o poate produce în viața noastră e o lume a spiritualului. În momentul în care reintrăm în realitate, suntem transformați.
Probabil cel mai bine cotat dirijor român al ultimilor ani, Cristian Măcelaru este în prezent director muzical al Orchestrei Naționale a Franței, dirijor-șef al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Köln, director artistic și dirijor principal al Orchestrei Simfonice Internaționale de Tineret a Centrului Interlochen pentru Arte, director muzical și dirijor al Festivalului de Muzică Contemporană Cabrillo și director artistic al Festivalului și Concursului „George Enescu”.
Detalii album: www.edituracasaradio.ro