Medicul legist britanic: „Sinead O”Connor a murit din cauze naturale”

Figura emblematică a muzicii irlandeze contemporane, Sinead O’Connor, a murit pe 26 iulie anul trecut, în reședința sa din Londra, din cauze naturale, potrivit concluziilor medicului legistului britanic, care a efectuat investigații cu privire la moartea cântăreței, la vârsta de 56 de ani.
Scotland Yard a oferit puține detalii despre sfârșitul lui O’Connor, limitându-se la a spune că a găsit-o fără viață în casa ei și că nu a considerat moartea artistei drept „suspectă”, care să ducă la raportul final al unei autopsii dispuse de medicul legist privind cauzele ultime ale morţii.
După moartea cântăreței, presa și-a amintit de tulburările bipolare care o afectau, precum și de mesajul în pragul disperării pe care l-a transmis în 2022 prin intermediul rețelelor de socializare, după sinuciderea unuia dintre cei patru copii ai săi, Shane, în vârstă de 17 ani. Mii de oameni au participat la funeraliile lui Sinead O’Connor din Dublin în august anul trecut, pentru un ultim rămas bun de la legenda muzicii irlandeze. (www.ansa.it – 10 ianuarie)/oavram

RADOR RADIO ROMÂNIA (10 ianuarie)