Un câine a mâncat 4.000 de dolari în bancnote… şi familia sa i-a recuperat aproape pe toţi

Clayton și Carrie Law, proprietarii unui câine pe nume Cecil, susţin că acesta „nu a făcut niciodată ceva prostesc în viața lui” în casa lor din Pittsburgh, Pennsylvania (Statele Unite). Cu o singură excepție… Golden doodle-ul auriu în vârstă de 7 ani a devorat în decembrie anul trecut bancnote de 50 și 100 de dolari cu o valoare totală de 4.000 de dolari, aproximativ 3.600 de euro, a informat, miercuri,”The Washington Post”.
Soţii Law tocmai retrăseseră numerar din contul de economii și îi puseseră într-un plic pentru a plăti lucrările de la casa lor. Între timp, banii au rămas pe o masă, iar Cecil i-a înfulecat. Animalul, deși nu obișnuia să fure nimic, aproape că i-a provocat stăpânului său un atac de cord, a povestit Carrie Law.
După ce s-au asigurat că animalul lor de companie nu era în pericol după această ingerare masivă de hârtie, cuplul a decis să facă ceea ce era necesar pentru a pierde cât mai puțini bani, explică CNN. După ce au aflat că orice bancnotă reconstituită pe care era vizibil numărul de serie va fi acceptată ca plată, cei doi americani au căutat prin excrementele lui Cecil de fiecare dată când acesta ieșea să-și facă nevoile în grădină.
Echipați cu mănuși și măști de protecție, cei doi soţi au reușit să se recupereze și apoi să curețe cu lichid de spălat vase echivalentul a 1.800 de dolari, sau 1.650 de euro. Cu bancnotele pe care Cecil le rupsese, dar nu le mâncase, stăpânii câinelui au recuperat finalmente o sumă totală de 3.550 de dolari, adică ceva mai mult de 3.200 de euro. (www.20minutes.fr – 10 ianuarie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (11 ianuarie)