Blestemul de la Pompei, o femeie returnează pietrele furate

”Nenorocirea anticului Pompei” a lovit o tânără turistă străină, care, după ce s-a îmbolnăvit, a trimis în mod anonim directorului parcului arheologic Gabriel Zuchtriegel, bucăţelele de piatră ponce pe care le furase cerându-și scuze și sperând, astfel, într-o vindecare. Pachetul era însoţit de un bilet scris în limba engleză.
”Nu știam de blestem. Nu știam că nu ar fi trebuit să iau pietre. Într-un an am fost diagnosticată cu cancer. Sunt tânără și sănătoasă, iar medicii spun că este doar ”ghinion”. Vă rog să acceptați scuzele mele și aceste piese. Îmi pare rău”.
Zuchtriegel a făcut o fotografie scrisorii şi celor trei bucăți de piatră ponce restituite şi a postat-o pe X, împreună cu un mesaj: ”Dragă expeditoare anonimă a acestei scrisori… pietrele ponce au ajuns la Pompei… Acum îţi urez mult noroc pentru viitorul tău și ”in boca al lupo” (în italiană – n.red.), așa cum spunem noi, în Italia”. (www.ansa.it- 12 ianuarie)
https://www.ansa.it/campania/notizie/2024/01/11/la-maledizione-di-pompei-donna-restituisce-pietre-rubate_0a3354d3-cbb9-4dd4-ad85-0167e29a6b97.html
Traducerea: Cătălina Păunel/cpaunel

RADOR RADIO ROMÂNIA, 12 ianuarie