Premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că niciun cabinet de medic de familie nu se va închide

Realizator: Ciprian Sasu – Premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că niciun cabinet de medic de familie nu se va închide, valoarea serviciilor medicale decontate pentru această categorie fiind în curs de negociere. Într-o intervenţie la un post de televiziune, şeful Guvernului a pledat pentru echilibru între câştigul unui medic care profesează în oraş şi al unui doctor de familie din mediul rural.
Marcel Ciolacu: Statul român cheltuie prin Casa de Sănătate în jur de un miliard de euro lunar pentru sistemul de sănătate public. Nu se va închide niciun cabinet de medic de familie. Cu adevărat îmi doresc, nu o descreștere, ci o creștere a serviciilor medicale. Sunt niște proceduri de negociere, nu putem să luăm foc, nu putem să ieșim în orice protest. Președintele interimar a împărțit bugetul pe care îl are cu cheltuielile aferente medicilor de familie, a constatat că e prea mic bugetul, el a pornit la negocieri. Să stea liniștiți medicii de familie fiindcă se vor negocia cu adevărat.
Realizator: Medicii de familie şi cei din ambulatoriile de specialitate din mai multe oraşe din ţară au declanşat proteste nemulţumiţi de sumele propuse de autorităţi pentru decontarea serviciilor medicale. Punctul de vedere al medicilor este susţinut de sindicatele medicale naţionale, care apreciază că scăderea bugetului cabinelor de medicină de familie va avea consecinţe negative pentru întregul sistem de sănătate./RADOR RADIO ROMÂNIA/eradu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (16 ianuarie)