Premierul Vietnamului, Pham Minh Chinh, are o întrevedere cu omologul său român, Marcel Ciolacu

Premierul Vietnamului, Pham Minh Chinh, are la această oră o întrevedere cu omologul său român, Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria.

În cadrul vizitei pe care o face în țara noastră, șeful Guvernului de la Hanoi va discuta și cu președintele Klaus Iohannis, dar și cu președinții celor două Camere ale Parlamentului. Redactorul RRA, Petruța Obrejan, urmărește întâlnirea de la sediul Guvernului și ne oferă acum informații în direct. Bună dimineața!

Reporter: Petruța Obrejan – Bună dimineața! Premierul Pham Minh Chinh a sosit aici, la Palatul Victoria, în urmă cu 30 de minute. A fost întâmpinat de șeful Executivului român, Marcel Ciolacu, cu onoruri militare, au fost intonate imnurile de stat ale Vietnamului și al României, iar premierul Pham Minh Chinh a salutat Garda de onoare, în limba română, limbă pe care o vorbește fluent, întrucât domnia sa a studiat la Facultatea de Construcții din București și apoi a lucrat 4 ani la Ambasada Vietnamului din Capitală.

Ulterior, cei doi premieri au avut un tete-a-tete, urmat de discuții în plenul delegațiilor, iar mai târziu, în cadrul unei ceremonii, vor fi semnate mai multe memorandumuri de înțelegere în domeniul economic, în domeniul muncii, dar și un program de cooperare în plan cultural, precum și alte documente.

Iar la ora 11:20, premierii vor susține aici, la Palatul Victoria, declarații comune. Aș mai spune doar că această vizită a premierului Pham Minh Chinh, la București, marchează aproape 74 de ani de relații de prietenie și colaborare între România și Vietnam./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 22 ianuarie