Canada este un partener de încredere al Republicii Moldova (Mihai Popșoi)

Realizator: Cătălin Gomboş – Canada pregătește un acord de protecție socială a cetățenilor Republicii Moldova stabiliți pe teritoriul său, a declarat marţi, la Chișinău, ministrul de externe, Mélanie Joly. Ea a remarcat, în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său, Mihai Popșoi, și eforturile și determinarea Republicii Moldova de a-și alege un viitor european, în pofida încercărilor de destabilizare ale Federației Ruse. Reporterul de la Radio Chișinău Ina Guţu are detalii.
Reporter: Reforma justiției, fortificarea instituțiilor de drept și consolidarea sistemului de apărare și securitate al Republicii Moldova sunt principalele domenii de cooperare moldo-canadiană la care s-a referit ministrul de externe de la Chișinău, Mihai Popşoi.
Mihai Popșoi: Am discutat despre sprijinul Canadei pentru dezvoltarea Republicii Moldova în aceste momente complicate prin care trece țara noastră și am mulțumit pentru sprijinul generos pe care ni l-a oferit atât pe palier bilateral, cât și în forurile internaționale. Știm că putem miza pe guvernul canadian să contribuim la creșterea capacității de apărare a Republicii Moldova, fortificarea capacității instituționale a instituțiilor care investighează cauze răsunătoare legate de crimele financiare care s-au întâmplat în Republica Moldova.
Reporter: Șefa diplomației canadiene a condamnat războiul Rusiei în Ucraina, dar și războiul informațional pe care Moscova îl duce în Republica Moldova. Mélanie Joly a felicitat cetățenii și autoritățile Republicii Moldova pentru deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 ianuarie)