Vizita în România a delegaţiei FMI

„Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – Delegaţia FMI aflată în vizită în ţara noastră va avea în această dimineaţă o întâlnire cu ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, iar discuțiile vor viza și recalcularea pensiilor. Într-o intervenție televizată, ministrul a precizat că vizita Fondului Monetar este una obișnuită, care vizează analiza ultimelor evoluții în plan economic și financiar. În context, Simona Bucura-Oprescu a anunțat că în lunile mai-iunie pensionarii vor începe să primească acasă deciziile de recalculare a pensiilor, iar plata efectivă a noilor sume se va face în luna septembrie.
Simon Bucura-Oprescu: Fiecare pensie va fi recalculată. Dvs. nu veți fi puși pe drumuri pentru asta. Românii vor începe, noi estimăm că undeva în mai-iunie 2024, să-și primească deciziile cu pensiile recalculate. Din luna septembrie, pensionarii din România vor beneficia de cea de-a doua majorare a pensiilor; după estimările noastre, peste trei milioane dintre români. De asemenea, este foarte important, se menține cuantumul cel mai favorabil, nicio pensie nu va scădea. Noua lege a pensiilor aduce respect pentru români, în sensul că dacă ai ieșit la pensie în ani diferiți, pe legi ale pensiilor diferite, dar ai contribuit la fel pentru contribuții și muncă egală, vei avea pensii egale.
Realizator: Misiunea FMI în România se va încheia joi, 1 februarie, când este programată o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu și ministrul finanțelor, Marcel Boloș./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 ianuarie)