Lewis Hamilton va concura pentru Ferrari din 2025

Este definitiv. Campionul anglo-caraibian, Lewis Hamilton, va părăsi Mercedes pentru Ferrari, la sfârșitul anului 2024, potrivit celor două comunicate de presă, sosite aproape în acelaşi timp.
Iniţial, echipa germană a oficializat despărțirea la finalul sezonului: „Lewis a activat opțiunea de a rezilia contractul anunțat în august anul trecut și acesta va fi, prin urmare, ultimul său sezon cu Mercedes”. Prin urmare, se apropie de sfârşit o relație care durează de peste 11 ani.
Câteva minute mai târziu, Ferrari anunță că pilotul englez va conduce maşinile Ferrari în Campionatul Mondial de Formula 1 „din 2025, cu un contract pe mai mulți ani”.
O declarație vine și de la Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial, care comentează decizia sa dureroasă: „Am trăit 11 ani incredibili cu această echipă și sunt cu adevărat mândru de ceea ce am realizat împreună. Mercedes face parte din viața mea de la 13 ani, aici am crescut, așa că plecarea este una dintre cele mai grele decizii pe care le-am luat vreodată. Dar a sosit momentul să fac acest pas și sunt încântat să accept o nouă provocare. Voi fi pentru totdeauna recunoscător pentru sprijinul incredibil al familiei Mercedes, în special lui Toto pentru prietenia și leadershipul său, vreau să îmi închei cariera la un nivel maxim și sunt 100% concentrat să ofer cea mai bună performanță posibilă în acest sezon, pentru a face în aşa fel încât ultimul meu an cu Mercedes să fie un an care să rămână în amintire”.
Zvonurile despre o posibilă mutare a marelui campion la echipa Ferrari au început în mai anul trecut și, apoi, au dispărut odată cu trecerea săptămânilor, mai ales după reînnoirea contractului lui Hamilton la Mercedes până în 2025 inclusiv. Dar se pare că liderii Ferrari nu s-au dat bătuţi. Un alt indiciu care a rămas blocat în acest scenariu a fost situația în care se află pilotul Ferrari, Carlos Sainz. Pilotul spaniol își exprimase de multă vreme dorința de a-și cunoaște viitorul înainte de începerea Campionatului Mondial, dorință care nu a fost încă satisfăcută de conducerea Scuderiei de la Maranello. Și cu anunțul de astăzi putem înțelege de ce.
Carlos Sainz a înțeles acum şi, astfel, a scris pe rețelele sale de socializare: „În urma știrilor de astăzi, Scuderia Ferrari și cu mine nu vom continua împreună la sfârșitul anului 2024. Mai avem un sezon lung în față și, ca întotdeauna, voi da totul pentru echipă și pentru fanii din întreaga lume. Vom anunța veşti despre viitorul meu când va fi momentul oportun”. (www.rainews.it – 2 februarie)/oavram

RADOR RADIO ROMÂNIA (2 februarie)