Angajații Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța au declanșat o acțiune de protest pe o perioadă de timp nedeterminată

Realizator: Angajații Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța au declanșat o acțiune de protest pe o perioadă de timp nedeterminată. Ei acuză o pierdere salarială de aproximativ 1.500 lei pentru fiecare salariat, din cauza tăierilor de cheltuieli bugetare, decise de executiv anul trecut. Membrii Sindicatului Independent al aeroportului, dar și alți angajați care s-au raliat protestului cer și o creștere a salariilor cu 30% în condițiile în care nu au mai beneficiat de măriri din 2020. Activitatea aeroportului nu a fost perturbată, după cum relatează corespondentul nostru, Sorin Cealera.
Reporter: 210 dintre cei 260 de angajați ai Aeroportului Mihail Kogălniceanu, majoritate membri ai Sindicatului Independent, s-au raliat protestului prin purtarea de banderole. Astăzi dimineață, în zona publică aeroportului, au fost prezenți cei veniți de acasă din timpul liber.
-: Salariul minim pe economie de-abia îmi ajunge mie pentru o singură persoană. Un salariu de mizerie, de am ajuns într-un prag al sărăciei…
-: Bonuri de masă nu mai luăm, vouchere de vacanță… Am avut colegi care au avut nevoie de ajutor de înmormântare, nu s-a putut acorda.
Reporter: Cei mai afectați – operatorii, electricienii, șoferii de pe diverse utilaje, care primeau, cu bonificații, până la 4.500 de lei, ajung acum la un net de 3.000 de lei, iar debutul, fără vechime, chiar la 2.500 de lei.
Manuel Boldea, vicepreședintele Sindicatului Independent: Nemulțumirile oamenilor au ajuns la maxim. Am ajuns la această formă de protest care în primă fază va fi cu purtarea bandelor și nu vom opri activitatea pe aeroport. Avem /…/ partenerii strategici NATO și USA, care zboară zilnic. Noi ne facem datoria să deservim toate aeronavele, și civile și militare.
Cristi Fotu, președintele Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu: Facem un apel la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Finanțelor pentru a ne excepta de la această Lege 296. Nu vrem să ajungem până într-acolo astfel încât să fie declanșat vreun conflict spontan de muncă la nivel de unitate. /RADOR RADIO ROMÂNIA/avladucu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (23 februarie)