A fost lansată o nouă versiune a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență, numită „Fii pregătit”

Realizator: Laurențiu Văduva – Vineri a fost lansată o nouă versiune a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență, numită „Fii pregătit”. Noul site este adaptat cerințelor internaționale, iar, pe lângă informațiile referitoare la acțiuni concrete de salvare a vieții în situații-limită, are integrat și un asistent virtual antrenat să răspundă întrebărilor pe situații de urgență, după cum a explicat la lansare șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.
Raed Arafat: Este un sistem care este realizat într-o nouă tehnologie, care integrează portalul cu aplicația DSU, cu site-ul DSU la un loc. O să vedeți pe parcursul săptămânilor și lunilor care vin ghidul special pentru copii, care vor fi făcute cu animații. O să vedeți site-ul în sine, tradus în mai multe limbi, nu numai în limbile minorităților din România, dar și în limbi de circulație internațională. Asistentul virtual al site-ului este făcut pe tehnologia OpenAI, este pe inteligenţă artificială, a fost exersat şi pregătit pentru a răspunde întrebărilor pe situaţii de urgenţă.
Realizator: Evenimentul a avut loc în contextul manifestărilor pilejuite de săptămâna protecției civile./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 1 martie)