Ascultă 5 minute de muzică clasică – între 1 și 31 martie, în spații neconvenționale

Hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme… sunt spațiile neconvenționale unde marea muzică a tuturor timpurilor se va auzi în fiecare zi a lunii martie, în cadrul proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică, inițiat de Radio România Muzical și desfășurat fără întrerupere începând cu anul 2010.

Celebre lucrări muzicale devin parte a ambientului sonor propus de partenerii proiectului, toate, în interpretarea unor prestigioși interpreți români și străini, multe dintre ele înregistrări recente din stagiunile Orchestrei Naționale Radio și a Orchestrei de Cameră Radio.

Partenerii proiectului sunt nume din retailul și business-ul românesc: Carrefour România, Cora România, Castelul Bran, Dedeman, Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, Iulius Mall din Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava, Palas Mall Iaşi, ParkLake Shopping Center, Avia Motors. Cu sprijinul Mood Media.

Proiectul are o istorie neîntreruptă de 14 ani în spații neconvenționale din întreaga țară. Prima ediție a avut loc în octombrie 2010 și de atunci, pe parcursul lunilor martie și octombrie, în fiecare zi, publicul a avut șansa de a descoperi sau redescoperi marile opusuri ale muzicii clasice, în spații neașteptate, audiții întâmpinate pozitiv atât de clienții, cât și de angajații partenerilor proiectului. De-a lungul timpului au fost organizate și concerte cu muzicieni români, care s-au bucurat de un deosebit succes de public.

Detalii despre această campanie, pe www.romania-muzical.ro/5minute, acolo unde pot fi ascultate atât piesele propuse pentru spațiile neconvenționale, cât și cele propuse elevilor din școli.

Serviciul  Comunicare  şi  Relaţii  Publice