Camera Deputaților va supune votului moțiunea simplă inițiată de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului finanțelor, Marcel Boloș

Emisiunea: „Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Camera Deputaților va supune votului, marți, moțiunea simplă inițiată de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului finanțelor, Marcel Boloș, după ce ieri a dezbătut textul acesteia. Care sunt criticile opoziției și cum a răspuns șeful finanțelor aflăm din relatarea lui Cătălin Purcaru.
Reporter: Deputații USR și Forța Dreptei i-au reproșat ministrului de finanțe că a introdus taxa de 10% pe concediile medicale pentru a acoperi găurile la bugetul de stat. Mai mult, deputatul USR Oana Țoiu a susținut că ministrul Boloș a încălcat legislația, prin nerespectarea măsurii ca între momentul introducerii unei taxe noi și momentul aplicării ei să existe cel puțin șase luni.
Oana Țoiu: În timp ce dezbatem această moțiune simplă, domnul Boloș ia de la cei suferinzi 500.000 euro pe zi. Ia acești bani de părinții cu copii bolnavi, de la femeile care au sarcini cu risc maternal și de la cele care au născut anul acesta. Mâine, dacă nu-l oprim, va mai lua 500.000, și tot așa, până vom reuși să-l oprim.
Reporter: Ministrul de finanțe, Marcel Boloș, a respins acuzațiile aduse și a calogat demersul opoziției drept unul politicianist. El a explicat că sistemul de sănătate este subfinanțat, iar guvernul, prin măsurile luate, a urmărit să descurajeze statul în concediu medical, pe motiv că se plătește mai bine decât în activitate.
Marcel Boloș: Nu există niciun sistem de plată al concediilor medicale atât de ineficient ca în România. Nu are nimeni nicio problemă cu bolnavii oncologici, sau cu mamele aflate în concedii de maternitate și cu atât mai mult cu îngrijirea copiilor bolnavi. Să nu mai spun că indemnizația pentru creșterea copilului nu este supusă măsurii fiscale la care se face referire în moțiune./RADOR RADIO ROMÂNIA/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (5 martie)