Le-am felicitat pe Tihanovskaia şi Timoşenko, ne-am exprimat sprijinul în lupta împotriva agresiunii ruse (Boiko Borisov)

Liderul partidului GERB din Bulgaria, Boiko Borisov, a declarat că, în cadrul congresului Partidului Popular European (PPE) de la Bucureşti, s-a întâlnit cu liderul opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, şi cu fostul premier ucrainean, Iulia Timoşenko, pe care le-a felicitat. „Am exprimat încă o dată sprijinul nostru în lupta împotriva agresiunii ruse şi a regimului lui Putin”, a scris Borisov într-o postare pe profilul său de Facebook.

Congresul PPE, care marchează începutul campaniei preelectorale pentru votul din iunie, continuă joi, pentru a doua zi consecutiv. Evenimentul este găzduit de Partidul Naţional Liberal din România, care face parte din familia PPE. La eveniment, participă 2.000 de delegaţi din 44 de ţări. Bulgaria este reprezentată de viceprim-ministrul şi ministrul afacerilor externe, Maria Gabriel, şi de preşedintele GERB, Boiko Borisov, precum şi de europarlamentarii bulgari care aparţin grupului PPE.

Pe 5 martie, liderul GERB s-a întâlnit, la Sofia, cu liderul opoziţiei din Belarus în exil, Svetlana Tihanovskaia. În cadrul întrevederii, Borisov a anunţat că GERB-SDS (Uniunea Forţelor Democrate) va propune partidelor din majoritatea euro-atlantică din Adunarea Naţională crearea unui Grup de prietenie cu Belarusul./ddaniela/gpodea

www.dariknews.bg – 7 martie