Elevii olimpici se vor putea înscrie la liceu fără a mai susţine Evaluarea Naţională

Elevii de clasa a VIII-a care au obţinut locurile I, II sau III la olimpiadele şcolare naţionale şi internaţionale se vor putea înscrie la liceu făra a mai susţine Evaluarea Naţională, potrivit unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial. Reporterul RRA Felicia Mocanu are detalii.

Reporter: Conform ordinului, a fost aprobată o listă de 52 de olimpiade școlare naționale și 23 de olimpiade internaționale, de la ale căror premii întâi, doi sau trei sunt luate în considerare pentru a intra la liceu fără Evaluarea Națională la un anume profil, după specificul disciplinei pentru care s-a organizat olimpiada.

Absolvenții care pot beneficia de acest drept urmează să participe la procesul de înscriere în clasa a IX-a reglementat prin prezenta metodologie într-un singur județ, fără susținerea Evaluării Naționale și fără susținere a probelor de aptitudine, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă. Termenul până la care se vor realiza înscrierea și repartizarea la liceu a elevilor cu premii la olimpiade este 31 august 2024./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 8 martie