Peste 700 de taximetrişti protestează în Piaţa Constituţiei

Peste 700 de taximetrişti protestează în această dimineaţă în Piaţa Constituţiei şi cer modificarea proiectului de ordonanţă de urgenţă care reglementează serviciile de transport alternativ. Reporterul RRA Alexandru Lancuzov este acum în direct şi ne spune mai multe. Bună dimineaţa, Alex!
Reporter: Bună dimineața! Piața Constituției este aproape plină, iar taximetriștii continuă să vină. Deja sunt dirijați pe Bulevardul Unirii, pe prima bandă și pe rețelele laterale din Piața Constituției, așa cum a fost și la protestele anterioare. Sunt taximetriști din București și din toate județele, nemulțumiți de ordonanța pe care Guvernul o promovează chiar la cererea lor, pentru ca serviciile de transport alternativ să respecte aceleași reguli impuse taximetriștilor. Ioan Pugna, reprezentantul taximetriștilor care protestează la Piața Constituției:
Ioan Pugna: Noi am cerut egalitate pe toate palierele și din toate punctele de vedere. Dacă noi suntem patru la mie, pot să fie și ei. O să protestăm în continuare și de aici n-o să mai plecăm. O să rămână piața plină. Avem protest autorizat până pe 20 și vom pune presiune. Mai nou: o să punem presiune pe USR și o să-i rugăm să ne invite la un dialog, dacă își doresc, pentru că acum, ei au auzit doar o singură parte și anume: cea a platformelor.
Reporter: Protestul este autorizat la Primăria Capitalei și la Ministerul de Interne până pe 20 martie, pe timpul zilei. /Realizator: Nicoleta Turcu – Reporter: Alexandru Lancuzov/ RADOR RADIO ROMÂNIA//apostelnicu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 martie)