Ungaria este și va rămâne o țară liberă și suverană (Viktor Orbán)

Premierul ungar Viktor Orbán a ținut un discurs festiv în Grădina istorică a Muzeului Național al Ungariei.
„Patria ungară este susținută numai și numai de dragostea cetățenilor săi, de puterea inimilor lor, iar acest lucru este ceea ce ne face speciali”, a subliniat Viktor Orbán.
În lumea occidentală de astăzi, milioane de oameni trăiesc ca și cum ar veni de nicăieri și ar merge spre nicăieri. Acesta este motivul pentru care nu au nicio considerație pentru nimeni și nimic. Declanşează războaie, distrug lumi, redesenează granițe și pasc totul ca lăcustele. Îi disprețuiesc pe cei morți și îi lipsește de drepturi pe cei nenăscuți.
„În schimb, noi, maghiarii, venim de undeva și mergem undeva. Tot ceea ce avem, am primit de la strămoșii noștri și dorim să transmitem mai departe”, a subliniat premierul ungar.
Viktor Orbán a amintit că maghiarul nu se consideră liber doar pentru că nu suferă de foame sau pentru că nu suferă de o problemă psihică. Acest lucru nu este suficient pentru noi. Libertatea pentru noi înseamnă să putem construi o țară pentru noi înșine, fără niciun stăpân deasupra capului.
Știm că această calitate maghiară a existenței este o formă specială de viață umană, diferită de oricare alta. Cel mai mare lucru care ni se poate întâmpla este să ne naștem maghiari, a declarat prim-ministrul ungar.
În lumea occidentală, ei își imaginează că omul există doar în sinea lui. El decide dacă va fi băiat sau fată, familia este ceea ce își creează singur, iar patria este un teritoriu de lucru. Noi, maghiarii, nu credem în asta. Știm că, dacă ești singur pe lume, ești singuratic și nu ești curajos. Tinerii revoluției din martie au strigat lumii că suntem parteneri, nu doar în familie, ci și în țară, pentru că suntem compatrioți. Istoria Ungariei este un lanț, de la regele Sfântul Ștefan, trecând prin regele Matei, Sándor Petőfi și revoluția din ’56 până în zilele noastre.
Un călător care este în trecere vede un om care sparge pietre și îl întreabă ce face. „Nu vedeți? Sparg pietre”, răspunde el. Merge mai departe, vede un alt om care sparge pietre, îl întreabă ce face. Acesta îi răspunde: „Ei bine, nu vezi, construiesc o catedrală”.
„Stânga ungară sparge pietre, dar noi construim o catedrală. Acesta este destinul nostru”, a declarat premierul.
Aceasta este viața noastră, 1.100 de ani de efort comun, elementele de bază a 40 de generații pentru a construi Catedrala Ungariei.
A fost fondată de Sfântul Ștefan, a făcut-o măreaţă Matei, a fost distrusă de lobonți și a fost reconstruită de eroii revoluției, reconstruită de epoca reformei, pentru ca noi să putem fi din nou aici.
Eroii din ’48 au văzut catedrala, au văzut patria care se ridică deasupra zilelor obișnuite. Au acționat cu curaj chiar și atunci când viața lor era în joc sau când nu existau șanse de victorie. Glorie eroilor revoluției din martie!
Sándor Petőfi a scris: orice cuvânt frumos şi bun este inutil dacă nu înţelegi începutul.
Europa nu este liniștită astăzi, ci vorbește din ce în ce mai tare: oamenii din Europa se tem astăzi pentru libertatea lor de la Bruxelles și au încercat să ne impună ceva ce ungurii nu pot face. Vor să ne împingă într-un război, vor să ne colonizeze cu migranți și vor să ne reeduce copiii, iar noi nu îi vom lăsa să facă acest lucru. Ungaria este și va rămâne o țară liberă și suverană!
„Da-ul vostru să fie Da, Nu-ul vostru să fie Nu. Să fim robi sau liberi? Robie sau libertate? Trebuie să răspundem mai întâi la asta”, a spus premierul, referindu-se la versurile Cântecului Naţional al lui Petőfi.
Noi nu mergem la război, nu lăsăm trupele să treacă prin țară și nu ne vom da copiii noștri, a subliniat premierul, care a adăugat: Bruxelles-ul și Uniunea Europeană nu sunt primul imperiu care a pus ochii pe Ungaria. Dar a îndoi poporul maghiar mândru, a ne supune înseamnă deja un dublu succes şi prin asta îi poți descuraja și pe ceilalți rebeli.
În ultimii 500 de ani, fiecare imperiu și-a dat seama mai devreme sau mai târziu că prin opresiune, șantaj, violență şi husarii lui Bach nu ajunge nicăieri cu noi.
„Semiluna s-a tocit, s-a tocit gheara vulturului bicefal şi şi-a pierdut culoarea şi steaua roşie”, a afirmat Viktor Orbán, care a adăugat: Noi suntem toiagul în mecanism, ghimpele de sub unghie, în care se sparge cuțitul și se înfige și toporul. Noi suntem David în faţa căruia a pierdut şi Goliat. În 1956 am înfrânt comunismul mondial, apoi în ’89 am doborât prima cărămidă din zidul Berlinului. După aceea, și-au dat seama în multe capitale ale Europei: este bine pentru toată lumea, dacă ne lasă pe noi, maghiarii, în pace, a spus Viktor Orbán, care a continuat: „Și odată cu compromisul am arătat că, dacă primim respect, vom da şi noi ceea ce se cuvine, vom crea o lume paşnică şi prosperă. Numai Bruxelles-ul nu înțelege acest lucru. Prin urmare, dacă vrem să păstrăm suveranitatea Ungariei, nu avem altă opțiune decât să ocupăm Bruxelles-ul.
În 1848 ne-am oprit la Schwechat, acum nu o vom face, acum vom mărșălui până la Bruxelles și vom face singuri schimbarea în Uniunea Europeană. Suntem experimentați și rezistenți la șocuri, deoarece suntem un stat vechi de o mie și o sută de ani.
Nu acceptăm că Bruxelles-ul i-a abandonat, ba mai mult, s-a întors împotriva europenilor, nu le vom permite să ne distrugă țara, să-i facă pe copiii noștri sclavii datoriei și, mai mult, să ne ducă copiii la război. Noi aici, la Budapesta cunoaştem războiul. O generație întreagă s-a pierdut în ultimul război. Ungaria nu vrea război, nouă ne merge bine doar cu pacea. Însă, în loc de pace, am primit război, în loc de securitate avem bătaie de cap din cauza statului de drept. Am fost înșelați, așa că este timpul să ne ridicăm și să restabilim respectul de sine al poporului european. Nu suntem singuri.
Anul acesta va fi un punct de cotitură, eram singuri la începutul anului, dar până la sfârșitul anului nu vom mai fi.
Ungaria se descurcă bine numai cu pacea, noi nu vrem război. Ne aflăm în faţa unei întorsături suveraniste, viața normală poate fi restabilită în America și Europa.
Vom putea redeschide pentru toată lumea marea eră a națiunilor occidentale. Cu excepția celor care și-au încălcat jurământul de a sluji națiunea, care desfăşoară o activitate puternică la Bruxelles, care ar deschide porțile migranților, care ar preda copiii noștri activiștilor de gen”.
Premierul a amintit că pe 9 iunie vor avea loc alegeri.
„Nu te poți ascunde, trebuie să te hotărăști: susții ţara sau mănânci pâinea străinilor”, a spus în încheiere premierul ungar./vblanka/atataru

https://hirado.hu/belfold/cikk/2024/03/15/orban-viktor-a-magyar-forradalom-nem-rombolo-hanem-epito-volt