Actrița americană Olivia Munn dezvăluie că a suferit o dublă mastectomie

Actrița și modelul american Olivia Munn, în vârstă de 43 de ani, a dezvăluit, miercuri, că a suferit o dublă mastectomie anul trecut, după ce a fost diagnosticată cu o formă „agresivă și cu progresie rapidă” de cancer de sân. Pe contul ei de Instagram, după ce a apărut duminică la premiile Oscar de la Hollywood alături de partenerul ei – comedianul american John Mulaney – Olivia Munn a scris: „Sper că, împărtășind acest lucru, îi voi ajuta pe alții să găsească confort, inspirație și sprijin pentru propria lor călătorie” cu această boală.
Cunoscută pentru rolurile din francizele „Iron Man”, „Lego”, „X-Men”, serialul „The Newsroom”, precum şi sin „Daily Show” al umoristului Jon Stewart, actrița și modelul Olivia Munn a fost victima unei forme de cancer „agresivă și cu progresie rapidă”. În februarie 2023, ea a avut un „test genetic negativ” pentru riscuri de cancer şi o „mamografie normală”. În ciuda acestui rezultat, ginecologul ei a preferat, două luni mai târziu, să fie supusă unei evaluări statistice privind riscurile de a contracta cancer de sân, ținând cont de istoricul ei familial sau de vârsta la care a născut copilul. Rezultatul arătând o probabilitate de 37%, Olivia Munn a suferit apoi un RMN, o ecografie și o biopsie care „au dezvăluit cancer luminal B la ambii sâni”, o formă de cancer „agresivă și cu progresie rapidă”.
„La treizeci de zile după această biopsie, am făcut o dublă mastectomie, trecând dintr-o stare în care mă simțeam perfect la trezirea într-un pat de spital după zece ore de intervenție chirurgicală”, a povestit actrița, postând fotografii cu ea în spital şi explicând că a suferit în total patru operații. În mai 2013, superstar-ul american Angelina Jolie a făcut titluri la nivel mondial, dezvăluind, de asemenea, că a suferit o dublă mastectomie. (www.lefigaro.fr – 14 martie)/rcostea