Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale din Rusia, sâmbătă, depăşea 38%

Comisia Electorală Centrală din Federația Rusă a anunţat noi date despre alegerile prezidenţiale şi prezenţa electoratului rus la urne, înregistrate sâmbătă, 16 martie.
Comisia Electorală Centrală din Federația Rusă a anunţat că, sâmbătă, 16 martie, prezenţa la vot depăşea 38%. Datele comisiei sunt citate de Agenţia de presă INTERFAX. Aceste date cu privire la participarea la scrutin sunt prezentate, ținându-se cont şi de participarea la alegerile anticipate, care au avut loc în unele regiuni din Rusia, în perioada 25 febriarie – 14 martie, şi de votul exprimat prin intermediul sistemului de vot electronic la distanţă (DĂG). Vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale din Federația Rusă, Nikolai Bulaev, a făcut acest anunţ astăzi.
‘Luând în calcul şi votul electronic la distanță, prezența la vot a fost de 38,35%. Aceasta este prezența la vot în general, la nivelul întregii țări’, a declarat Bulaev, la reuniunea Comisiei Electorale Centrale din Rusia, care a avut loc sâmbătă. Bulaev a precizat că acestea sunt datele de la ora 8:00, din 16 martie.
Potrivit acestuia, pe platforma federală de vot electronic, 79% dintre alegătorii care s-au înscris au primit buletine de vot, dar ‘au votat în număr mai redus’.
‘Această prezență la vot denotă faptul că oamenii sunt activi din punct de vedere politic și au posibilitatea de a vota într-un mod convenabil pentru ei’, a adăugat Bulaev.
În general, a remarcat vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale din Rusia, votul la alegerile prezidenţiale se desfășoară în regim normal, toate secţiile sunt deschise și funcționează./vdraguta/denisse

(www.interfax.ru – 16 martie)