Şedinţă a coaliţiei de guvernare, la Palatul Victoria

În Bucureşti, liderii coaliţiei de guvernare şi-au propus să decidă la întâlnirea de astăzi cum vor aborda alegerile pentru desemnarea primarului general al Capitalei.

Sunt încă în discuţie ambele variante: cea a unei candidaturi comune şi cea în care fiecare partid ar desemna propriul candidat, însă preşedintele PNL Nicolae Ciucă a precizat înainte de şedinţă că în coaliţie s-a discutat despre persoane care să fie în măsură să coaguleze o echipă pentru următorii patru ani în Bucureşti, iar medicul Cătălin Cârstoiu, manager al Spitalului Universitar, este una dintre ele:

Nicolae Ciucă: Din sondajele care au fost rezultă că doctorul Cârstoiu are un anumit grad de notorietate și sunt convins că toată lumea a auzit de Spitalul Universitar și de managementul de la Spitalul Universitar. Sebastian Burduja este o variantă foarte bună pentru Sectorul 1 și nu pentru că o spun eu, ci pentru că o spun cetățenii din Sectorul 1 care l-au recomandat în sondajele pe care le-am făcut ca acea persoană care poate să îi reprezintă în Primăria Sectorului 1. Pe baza cifrelor și a discuțiilor pe care le vom avea împreună cu dumnealor și în interiorul partidului vom lua o decizie.

Realizator: Arhitectul Tiberiu Florescu este un alt posibil candidat comun al coaliţiei la Primăria Capitalei, a confirmat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, însă decizia se va lua în şedinţa de astăzi, a afirmat, la rândul său. El spune că cele două partide trebuie să prezinte alegătorilor o variantă câştigătoare:

Lucian Romaşcanu: Toată această întârziere vine din acest peisaj politic extrem de complex la București în această perioadă. Există, sigur, candidatura neașteptată a domnului Piedone, care încurcă niște lucruri din perspectiva deciziei de vot a bucureștenilor. Există foarte multe discuții și în celelalte partide, iar coaliția PSD-PNL, care are în acest moment pentru lista la europarlamentare o intenție de vot de peste 50% are o responsabilitate uriașă și față de București. Trebuie să avem un candidat al alianței sau un candidat din partea partidelor care formează această alianță, această coaliție, care să câștige Bucureștiul./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 18 martie