Liderii PSD și PNL l-au prezentat oficial pe candidatul comun al coaliției de guvernare pentru funcția de primar general al Capitalei

Liderii PSD și PNL l-au prezentat astăzi oficial pe candidatul comun al coaliției de guvernare pentru funcția de primar general al Capitalei la alegerile din 9 iunie. După săptămâni de negocieri, discuții și sondaje interne a fost desemnat medicul Cătălin Cîrstoiu, actualul manager al Spitalului Universitar din București. Rămâne ca social-democrații și liberalii să stabilească și pe cine vor desemna pentru primăriile de sector tot candidați comuni. Deocamdată trei nume sunt certe, actualii primari de la PSD, Robert Negoiță și Daniel Băluță, la Sectoarele 3 și 4, și edilul de la Sectorul 6, Ciprian Ciuc, reprezentant al PNL, după cum a indicat premierul Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu: Știu că a durat două săptămâni să găsim candidatul comun cel mai potrivit. Sunt ferm convins că în perioada următoare vom veni cu cei mai potriviți candidați comuni. Avem o certitudine, cei trei primari de sector care sunt astăzi aici sunt candidații noștri comuni. România are nevoie de o altă perspectivă.
Realizator: În legătură cu desemnarea celorlalți trei candidați comuni, pentru Sectoarele 1, 2 și 5, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a adăugat că obiectivul este o bună colaborare între sectoare și Primăria Capitalei.
Nicolae Ciucă: În toată această chestiune este importantă coeziunea actului de management. Ca atare, linia pe care o vom urma va fi aceea de coerență și aliniere la un numitor comun pentru tot ceea ce înseamnă activitatea Primăriei Generale a Municipiului București și primăriile de sector./RADOR RADIO ROMÂNIA//adumitrache/atataru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 martie)