Vladimir Putin a spus că autorii atacului de la Moscova fugeau în Ucraina când au fost reținuţi

Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că cei patru bărbați care au atacat o sală de concerte lângă Moscova se îndreptau spre Ucraina când au fost reținuți și că sperau să treacă granița.

Adresându-se națiunii, liderul rus a spus că unii oameni de pe partea ucraineană se pregătiseră să îi lase să treacă granița din Rusia. Autorităţile din Ucraina au negat orice implicare în atac. „Au încercat să se ascundă și s-au deplasat spre Ucraina, unde, conform datelor preliminare, le-a fost pregătită o ‘fereastră’ din partea ucraineană pentru a trece frontiera de stat”, a spus preşedintele rus.

Vladimir Putin a identificat inamicul în „terorism internațional” și a spus că este gata să coopereze cu orice stat care vrea să-l învingă. „Toți autorii, organizatorii și cei care au ordonat această crimă vor fi pedepsiți pe drept și inevitabil. Oricine ar fi ei, oricine îi conduce”, a adăugat dl Putin. „Vom identifica și pedepsi pe toți cei care stau în spatele teroriștilor, care au pregătit această atrocitate, această lovitură împotriva Rusiei, împotriva poporului nostru”. Preşedintele a spus că 24 martie va fi zi de doliu naţional. /opopescu/gpodea

REUTERS – 23 martie