Mai sunt trei zile până vom intra în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime

Mai sunt trei zile până vom intra în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime. Începând cu 31 martie, românii care călătoresc în interiorul Uniunii Europene şi în statele asociate Schengen nu vor mai fi obligaţi să treacă prin controlul de frontieră pentru a le fi verificate documentele, ei urmând să meargă direct către porţile de îmbarcare.

Intrarea parţială a României în Schengen va fi marcată prin inaugurarea, mâine, a noului terminal de plecări externe al Aeroportului „Traian Vuia” din Timişoara. Proiectul face parte dintr-o investiţie mai amplă, derulată cu fonduri europene, spune directorul general al aeroportului timişorean, Daniel Stamatovici.

Daniel Stamatovici: O să avem inaugurare terminalului Plecări curse externe, o să-l inaugurăm acum ca fiind terminal Plecări curse Schengen, cel mai întârziat dintre proiecte. Toate celelalte au fost finalizate până în 31 decembrie. În total, am accesat 88 de milioane de euro și am derulat șapte obiective de investiții, printre care patru au fost finalizate acum pe ultima sută de metri, inclusiv acest terminal. Pe viitor mai avem încă două proiecte, parcul fotovoltaic și parcarea auto, pe care vrem să le derulăm, în valoare totală de 11 milioane de euro.

Realizator: Construit pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, noul terminal are şase filtre de securitate, opt porţi de îmbarcare şi 18 ghişee de check-in. Va avea, de asemenea, numeroase spaţii comerciale, restaurante şi cafenele./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 28 martie