Sfaturi utile pentru cultivarea orhideelor

 Orhideele sunt una dintre cele mai frumoase flori pe care le putem cultiva acasă. Îngrijirea lor nu este dificilă, dacă sunt respectate anumite condiţii. Iată câteva sfaturi pentru cultivarea orhideelor:
Lumina – Orhideele adoră lumina, însă nu căldura directă a soarelui. Trebuie aşezate într-un loc luminos, potrivit, pentru a ne încânta prin culorile lor frumoase. Expunerea la sud sau sud-vest nu este adecvată pentru acest tip de plante.
Temperatura – Aceste flori frumoase iubesc căldura, dar nu temperaturile prea ridicate, ideală fiind în jur de 18-25 de grade Celsius. De asemenea, este important ca ghivecele să nu fie orientate spre aparatul de aer condiţionat.
Umiditatea – Orhideelor le prieşte umiditatea, aceasta fiind o regulă pentru camerele în care sunt plasate. Pentru a ne asigura că avem umiditatea optimă într-o încăpere, putem folosi un umidificator.
Udarea – Orhideelor nu le place prea multă apă, astfel încât specialiştii ne recomandă să le udăm atunci când simţim că solul este uscat la atingere. Udarea lor excesivă trebuie evitată, deoarece acest lucru poate provoca putrezirea rădăcinilor. Cel mai bine este să păstrăm orhideele în ghivece transparente, astfel încât să putem vedea nivelul de umiditate.
Fertilizare – Au nevoie de un tip special de îngrăşământ care să le ofere nutrienţii necesari. Orhideele se fertilizează o dată pe lună cu un îngrăşământ special. Urmând aceste sfaturi, orhideele vor înflori şi vor creşte frumos.(www.dariknews.bg – 29 martie)/ddaniela