Descoperirea de explozibili în transportul de icoane vorbește despre metodele teroriste ale Kievului (Dmitri Peskov)

Descoperirea explozibililor în transportul cu icoane care se îndrepta spre Moscova din Ucraina prin țările europene vorbește despre metodele teroriste la care recurge regimul de la Kiev, a declarat jurnaliştilor secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov. „Acesta este un alt semnal alarmant, care vorbește foarte elocvent despre metodele teroriste la care recurge regimul de la Kiev” – a spus Peskov. „Desigur, acest lucru va fi investigat în continuare” – a adăugat reprezentantul Kremlinului.

Peskov nu a dorit să facă speculaţii dacă explozibilul ar fi putut fi plasat în orice punct de-a lungul rutei de tranzit, subliniind că „nu mai are nimic de adăugat la ceea ce a fost anunțat oficial de către serviciile speciale și Serviciul Federal de Securitate”. Anterior, s-a anunţat că FSB, împreună cu Serviciul Vamal Federal din regiunea Pskov, au blocat canal de contrabandă în Rusia din Ucraina prin țările Uniunii Europene cu dispozitive explozive și explozibili amplasate în icoane ortodoxe și ustensile bisericești. Din transportul care s-a deplasat pe ruta Ucraina – România – Ungaria – Slovacia – Polonia – Lituania – Letonia – Rusia, au fost preluate 27 de dispozitive explozive improvizate camuflate în icoane și gata de utilizare, 70 kg de explozibili plastici de mare putere produşi industrial, 91 de detonatoare electrice și piese pentru RPG-7.

A fost deschis un dosar penal în temeiul părții 2 a art. 226.1 din Codul penal al Federației Ruse (deplasarea ilegală a explozivilor și dispozitivelor explozive peste granița Federației Ruse de către un grup de persoane prin conspirație anterioară), care prevede până la 10 ani de închisoare./ssirbu/csimion

https://tass.ru/proisshestviya/20418253

www.tass.ru – 2 aprilie