Exerciții militare navale ale Flotei Ruse la Marea Neagră au avut loc la Sevastopol

Guvernatorul orașului Sevastopol, Mihail Razvojaev, i-a avertizat pe localnici în legătură cu producerea unor posibile sunete puternice în timpul exercițiilor militare navale ale Flotei Ruse la Marea Neagră.

Pe canalul de Telegram al guvernatorului orașului Sevastopol, Mihail Razvojaev, a apărut o postare cu acest conținut. El a menționat că pregătirea echipajelor de sprijin antisubmarin a avut loc pe 6 aprilie, între orele 11:00 – 11:30, ora locală (la fel ca și ora Moscovei). Exercițiile s-au desfășurat în zona debarcaderului sud și a debarcaderului nord și au fost însoțite de trageri de arme de foc şi de arme de calibru mic.

‘Atmosfera este calmă în oraș’, a subliniat Razvojaev. În dimineața zilei de 1 aprilie, la Sevastopol a avut loc un alt antrenament de tragere cu lansatoare de rachete. După cum a precizat atunci guvernatorul orașului, antrenamentul a avut loc la intrarea în golful Sevastopol. La sfârșitul lunii martie, echipajele navelor Flotei Ruse la Marea Baltică au efectuat exerciții de căutare și de distrugere a submarinelor inamice și au plasat mine și au tras focuri din tunuri de artilerie. La manevre au luat parte nave antisubmarine de mici dimensiuni Zelenodolsk, Urengoi și Kazaneţ.

Un submarin rus a efectuat un test, lansând o rachetă de croazieră Kalibr în Marea Japoniei./vdraguta/lalexandrescu

www.gazeta.ru – 6 aprilie