Uniunea Europeană va aloca Armeniei 270 de milioane de euro sub formă de granturi

Uniunea Europeană intenționează să ofere Armeniei un sprijin prin granturi în valoare de 270 de milioane de euro, transmite Agenţia de presă Interfax.

Erevanul va primi acești bani în următorii patru ani. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE este interesată de consolidarea stabilității Armeniei și de dezvoltarea antreprenoriatului în interiorul țării. Bruxelles-ul va finanța energia nucleară și regenerabilă, precum și infrastructura de transport în Armenia. În plus, șefa Comisiei Europene a susținut politica Armeniei în ceea ce privește sancțiunile aplicate împotriva Rusiei.

Von der Leyen a subliniat că partea armeană nu permite eludarea restricțiilor. Prim-ministrul Armeniei, Nikol Paşinian, a declarat, la rândul său, că Erevanul și Bruxelles-ul au valori comune, inclusiv în ceea ce privește democrația și drepturile omului. Șeful guvernului armean a anunțat planuri de reformare a sistemului judiciar al țării, pentru a-l alinia la standardele europene./vdraguta/gpodea

www.rosbalt.ru – 6 aprilie