Târgul Naţional al Mierii, pe platforma apicolă Băneasa din Capitală

În Capitală, pe platforma apicolă Băneasa, se desfăşoară până mâine Târgul Naţional al Mierii. Producătorii prezenţi la eveniment spun că valorificarea produselor apicole a scăzut drastic în ultimii ani, în condiţiile în care investiţiile sunt mari, iar interesul românilor – modest.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Ioan Fetea, afirmă că România este recunoscută ca o mare producătoare de miere la nivel european, chiar dacă în ultimii patru ani producţiile au fost mai mici.

Ioan Fetea: Solicitarea pentru miere a scăzut în Europa, cel puțin datorită invaziei de produse de miere, în mod deosebit din Ucraina, de multe ori miere necontrolată, miere care ajunge în vamă și nu știu nici vameșii, ne sună pe noi, că nu cunosc trasabilitate, nu știu ce este în butoaie, de unde vine, unde ajunge? Mierea este dintre produsele alimentare cele mai verificate din punct de vedere al compoziției, al valorii și al calității.
Reporter: Câte controale se fac calitative pentru miere?
Ioan Fetea: Peste 75-80, ca și la mierea bio.

Realizator: Ioan Fetea a mai precizat că Ministerul Agriculturii a alocat în acest an un ajutor de 25 de lei pe familia de albine, iar până săptămâna viitoare încă se mai pot depune dosare./RADOR RADIO ROMÂNIA/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 6 aprilie