Actorul Alain Delon, plasat sub curatela întărită de un judecător de tutelă

Joi, la tribunalul din Montargis, justiția a decis să-l plaseze pe Alain Delon sub o măsură de „curatelă întărită”, după ce a examinat o cerere de tutelă a actorului, în prezența copiilor săi.
O măsură de salvgardare judiciară fusese deja dispusă şi un reprezentant legal fusese desemnat pe 25 ianuarie, pentru a-l proteja pe actorul în vârstă de 88 de ani, slăbit de o boală îndelungată. Acesta a planificat în special să rezolve întrebările referitoare la alegerile sale medicale, în legătură cu care copiii lui care se războiesc de la începutul anului. Această măsură a fost luată cu titlu provizoriu, în așteptarea ca judecătorul să se pronunțe pe fond, adică cu privire la instituirea tutelei sau curatelei.
Chestiunea discernământului lui Alain Delon se află în centrul preocupărilor familiei și ale medicilor săi. Pe 4 ianuarie, procurorul din Montargis, Jean-Cédric Gaux, a indicat într-o scrisoare privată distribuită de Anthony Delon că, potrivit unei expertize anterioare, discernământul actorului din „La Piscine” și „Monsieur Klein” ar fi „total abolit”. Prin urmare, a precizat că are în vedere „deschiderea unei proceduri de plasare a acestuia sub protecție judiciară”.
De la începutul anului, cei trei copii ai săi – Anthony, Alain-Fabien și Anouchka – s-au confruntat prin plângeri şi mass-media pe tema stării de sănătate și răspunsurilor medicale în cazul tatălui lor. Cearta durează de când tratamentul actorului a fost oprit prin decizia celor doi frați și împotriva sfaturilor surorii lor, vara trecută.
(www.lefigaro.fr – 4 aprilie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (5 aprilie)