Nivelul fluviului Ural în Orenburg a crescut, ajungând la 965 cm, noaptea trecută

Hidrologii ruşi estimează o creștere de 30-70 cm a nivelului apelor fluviului Ural în Orenburg, în următoarele 24 de ore. ”Nivelul apelor fluviului Ural din Orenburg a crescut noaptea trecută cu aproape 50 cm, ajungând la 965 cm. Hidrologii estimează o creștere cu 30-70 cm, în următoarele 24 de ore”, le-a declarat jurnaliştilor viceprimarul orașului Aleksei Kudinov.
„Noaptea trecută a fost una dificilă, nivelul fluviului Ural crește în continuare, s-a înregistrat deja o creştere de aproape 50 cm noaptea trecută. În cursul dimineții de miercuri nivelul era de 965 cm. Hidrologii estimează că nivelul fluviului Ural va continua să crească, preconizăm că, în următoarele 24 de ore, va mai creşte cu încă 30 până la 70 cm”, a precizat Kudinov. În cursul serii de marţi, 9 aprilie, autoritățile orașului au raportat că nivelul apei fluviului Ural din Orenburg depășise cota periculoasă de 930 cm. Viceprimarul orașului a adăugat că microdistrictele Kuznecinîi, Zarecinîi și Kuibîşev au fost inundate.
„În zonele inundate au fost întrerupte electricitatea și gazele. Astăzi, au fost oprite curentul şi gazele la Kuibîşev, Kuznecinîi și în microdistritul Kuznecinîi”, a adăugat Kudinov.
Un baraj s-a rupt în Orsk, al doilea oraș ca mărime din regiunea Orenburg, în noaptea de 6 spre 7 aprilie. În regiune au fost inundate 12.400 de case și 14.500 de terenuri agricole. 6.900 de persoane au fost evacuate. Starea de urgență a fost declarată în regiune. Autorităţile avertizează că vârful inundaţiilor din Orenburg se va înregistra pe 10 aprilie./vdraguta/denisse

(Agenţia de presă TASS – 10 aprilie)