O nouă acțiune „Împreună curățăm” a Radio Tg. Mureș, dedicată Zilei Pământului

RADOR RADIO ROMÂNIA (10 aprilie) – Începând din anul 2017, Radio România Târgu Mureș a demarat un proiect de mediu care presupune curățarea malurilor apelor. Acțiunea, numită „Împreună curățăm”, se desfășoară, în fiecare an, în preajma Zilei Pământului, sărbătorită pe 22 aprilie.
Radio Târgu Mureș înțelege să-și arate astfel recunoștința pentru această planetă fantastic de frumoasă, dând un semnal de atenționare în comunitatea din care face parte și unde emite programe 24 de ore în limba română și 24 de ore în limbile minorităților naționale. Obiectivul pe care îl urmărește Radio Tg Mureș, pe lângă cel de curățare a apelor, este de a sensibiliza, educa și conștientiza populația cu privire la importanța adoptării unui mod de viață prietenos și responsabil cu mediul înconjurător.
„De Ziua Pământului, noi îi invităm pe oameni să acorde o atenție sporită comportamentului față de mediul înconjurător și să conștientizeze efectele pe care le au acțiunile lor. Practic, în fiecare an, Radio Târgu Mureș organizează evenimentul ,,Împreună curățăm” care presupune curățarea malurilor râului Mureș pe o distanță destul de lungă, care acoperă mai multe localități: Tg. Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sântana și Sâncrai. Radio Târgu Mureș participă efectiv cu angajații și colaboratorii săi care sunt ajutați de sute de voluntari, copii și părinți și de către autoritățile locale, instituții de educație și cultură, companii, organizații non-guvernamentale și sportivi” a afirmat managerul Lavinia Nicoleta Ghișa.

În colaborare cu partenerii săi tradiționali, Radio Tg Mureș, reușește să ecologizeze malurile râului Mureș.

Redactorul șef, Szasz Attila, a declarat: „Îmbucurător este faptul că în acest demers, ni s-au alăturat Primăria municipiului Târgu Mureș, Consiliul Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Salvamont Mureș, Teatrul Național, Ansamblul Artistic Mureșul, sportivii de la Mureș Runners și Master Ski & Bike, Ecolect, Visit Mureș, diverse companii, organizații și asociații.
Așa cum deja știe publicul nostru ascultător și întreaga comunitate căreia ne adresăm prin programele noastre, în limba română și în limbile maghiară și germană, Radio Tg.Mureș se dedică în continuare cultivării responsabilității ecologice.”

Așadar, sâmbătă, 20 aprilie, Radio Tg. Mureș vă așteaptă cu mic cu mare să vă alăturați acțiunii de ecologizare deja tradiționale. Punctul de întâlnire este la Bac, în zona 7 plopi de pe malul Mureșului, la ora 11.00, unde participanții vor găsi saci și mănuși.

„Dacă nu puteți veni la acțiunea noastră de la Tg. Mureș, puteti să mergeți și să curățați, odată cu noi, malurile apelor din orașele dvs. sau chiar malul Mării Negre sau al Dunării și să ne trimiteți poze și un mic text pe secretariat@radiomureș.ro, pentru a le posta, pentru că doar Împreună curățăm” a mai spus managerul postului, Lavinia Nicoleta Ghișa.

În fiecare an s-au strâns tone de gunoaie, peturi și alte tipuri de deșeuri, dar, an de an, cantitatea pe zona de agrement vizată a scăzut, ceea ce a determinat autoritățile să afirme că „Împreună curățăm” i-a învăţat pe târgumureșeni să fie mai responsabili faţă de mediu.
(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 10 aprilie)