Preşedintele CNA îşi propune să consolideze schimbul de cunoştinţe şi experienţe între instituţie şi Autoritatea de Reglementare pentru Audiovizual şi Comunicaţii Digitale din Franţa

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului Monica Gubernat, îşi propune să consolideze schimbul de cunoştinţe şi experienţe între instituţie şi Autoritatea de Reglementare pentru Audiovizual şi Comunicaţii Digitale din Franţa, pentru a asigura o mai bună aplicare a directivelor europene, în vederea protejării publicului de conţinutul dăunător şi ilegal.

Cele două instituţii au semnat astăzi un acord de coperare şi schimb de informaţii. Monica Gubernat a precizat că CNA şi-a propus elaborarea unei strategii pe termen scurt, care va viza combaterea dezinformării, mai ales într-un an electoral dens pentru România, şi una pe termen lung, ce va fi concentrată pe educaţia media şi pe dezvoltarea instrumentelor juridice fără caracter obligatoriu.

La rândul său, preşedintele autorităţii similare din Franţa, Roch-Olivier Maistre, a apreciat că semnarea acordului marchează reînnoirea unui parteneriat care se bazează pe recunoaşterea reciprocă a provocărilor comune.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 12 aprilie