SEGA: România se așteaptă să scape de vizele pentru SUA în octombrie

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, recent, că cel târziu în octombrie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru Statele Unite ale Americii. El a precizat că până atunci este nevoie de mobilizare suplimentară pentru reînnoirea vizelor care expiră.

„Vă mai dau o veste, anul fiscal în SUA se încheie în septembrie. Cred cu tărie că cel târziu în octombrie vom fi fără viză pentru SUA. Este adevărat că avem nevoie de o mobilizare suplimentară din partea română pentru reînnoirea vizelor care mai au o perioadă scurtă până la expirare”, a declarat premierul Ciolacu, la Antena 3, citat de News.ro. El a precizat că și Polonia a reușit în acest fel. Avem nevoie de mobilizarea românilor și să înțelegem că acum este momentul istoric de care trebuie profitat”, a subliniat premierul.

În Uniunea Europeană, doar cetățenii Bulgariei, României și Ciprului continuă să stea la coadă pentru vize americane. Bruxelles insistă de mult timp pentru reciprocitate pentru cetățenii europeni, deoarece toate țările din UE îi primesc pe americani fără viză. Dar administrația din SUA insistă că ultimele trei țări nu îndeplinesc încă criteriul de sub 3% al refuzurilor cererilor de viză.

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/rumuniya-ochakva-da-se-izbavi-prez-oktomvri-vizi-za-sasht

Traducerea: Mirela Petrescu

SEGA (Bulgaria) – 13 mai