Ministrul rus de externe a dezvăluit de ce consideră că dosarul lui Navalnîi este o înscenare

Rusia are toate motivele să creadă că în situația lui Aleksei Navalnîi este vorba despre o înscenare pusă la punct de către Occident, întrucât până în momentul de faţă Germania nu a furnizat nicio dovadă cu privire la otrăvirea lui Navalnîi, a declarat marți ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

„Pe baza rezultatelor acestor investigații, nu ne-au fost furnizate niciun fel de informații care să demonstreze în mod cert validitatea acuzațiilor formulate la adresa conducerii ruse. Dacă acuzi, atunci trebuie să demonstrezi vinovăția, iar dacă susţii: „Nu vă comunic nimic pentru că este secret sau pentru că pacientul nu ne permite, atunci înseamnă că avem toate motivele să credem că aceasta este o înscenare”, a afirmat Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă susţinută împreună cu omologul său suedez, Ann Linde, care efectuează o vizită la Moscova, în calitate de președinte în exercițiu al OSCE.

În acest context, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a adăugat că Rusia așteaptă ca Suedia să dea dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte furnizarea de date despre Navalnîi către Federația Rusă.

„Ne așteptăm la transparență și onestitate în această chestiune din partea omologilor noștri suedezi”, a specificat ministrul rus, în cadrul conferinţei de presă./vdraguta/dsirbu

www.ria.ru – 2 februarie