Două Capitale Culturale Europene în oglindă: Sibiu 2007 – Wrocław 2016

Expoziţie de fotografie la Varşovia

Institutul Cultural Român de la Varșovia împreună cu Ambasada României au deschis în capitala poloneză expoziția de fotografie în aer liber Două Capitale Culturale Europene în oglindă: Sibiu 2007 – Wrocław 2016.
Expoziția își propune să prezinte două orașe culturale importante pentru țările cărora le aparțin, din perspectiva lor de fostă, respectiv viitoare Capitală Culturală Europeană. România se mândrește cu Sibiu, care a deținut acest titlu în anul 2007. Fotografiile expuse prezintă momente reprezentative din programul cultural pregătit de Sibiu în 2007, precum și zonele cele mai interesante din oraș. Wrocław se pregătește să devină Capitală Culturală Europeană în 2016, iar imaginile înfățișează exact aceste pregătiri și spațiile importante în care se vor derula evenimentele anul viitor. Autorii fotografiilor din Sibiu sunt Silvana Armat, Daniel Bălțat, Scott Eastman și Sebastian Marcovici, ai fotografiilor din Wrocław: Mateusz Adamczyk, Marcin Jasiński, Stanisław Klimek, Martyna Krajewska, Maciej Kulczyński, Andrzej Winiarz, Tomasz Woźny.
Expoziția a fost realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și Biroului de Organizare Wrocław – Capitală Culturală Europeană 2016. Ea urmează să fie itinerată la Wrocław, într-o perioadă viitoare, la fel și în alte orașe poloneze, pe parcursul anului 2016, în scopul promovării României și performanțelor sale culturale în rândul publicului larg.