Dovlecei gratinați

O nouă rețetă din seria dovleceilor, care pare să nu mai aibă sfârșit, dar sunt atât de buni!!! Varianta asta sună așa:

DSCI3063

 400 grame brânză de vaci

 2 dovlecei mici, dați pe răzătoare

 2-3 linguri de brânză de burduf sau orice altă brânză sărată

 2 linguri cu vârf de făină

 4 gălbenușuri

 4 albușuri bătute spumă

 2 linguri de cașcaval ras plus cașcaval ras de presărat deasupra compoziției

 Sare, piper

 Se omogenizează toate ingredientele, albușurile bătute urmând a fi adăugate la final. Se presară deasupra cașcaval ras și se dă la cuptor.

 Se servește și cald, și rece. Când e cald, se potrivește perfect cu câteva linguri de iaurt gras deasupra.

 

Poftă bună!

Daniela Sîrbu