Situaţia raniţilor din accidentul de pe DN 52

Realizator: 14 oameni au fost răniţi în coliziunea dintre un microbuz şi un TIR, în judeţul Teleorman. A fost activat un Plan Roşu de intervenţie în urma accidentului produs pe DN 52, la intrarea în Alexandria dinspre Turnu Măgurele. Mai multe informaţii ne oferă corespondentul nostru Dana Onel.

Reporter: În accidentul petrecut în această după-amiază, pe DN 52, între Alexandria şi Turnu Măgurele, au fost implicate 17 persoane, un număr de 14 răniţi fiind transportaţi la UPU Alexandria, dintre care trei copii şi o gravidă. Cinci dintre victime, aflate în stare gravă, au fost transportate la Bucureşti, astfel un copil şi un adult răniţi în accident au fost preluaţi de elicopterele SMURD, ei fiind transportaţi la Spitalul Bagdasar-Arseni şi la Spitalul Floreasca. De asemenea, alţi trei răniţi au ajuns la Spitalul Floreasca cu ambulanţa. Accidentul s-a produs în urma coliziunii dintre un tir şi un microbuz de transport călători în care se aflau pasageri, potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Teleorman, Teodora Dragole. Cercetările la faţa locului continuă.

Teodora Dragole: Poliţiştii ajunşi la faţa locului au acţionat pentru salvarea de vieţi omeneşti şi pentru fluidizarea traficului rutier şi pentru cercetarea la faţa locului. De asemenea, se fac verificări şi cu privire la legalitatea transportului de marfă şi de persoane. Nu ne putem pronunţa deocamdată cu privire la cauzele producerii accidentului. Este prematur, deocamdată verificările sunt în curs.

Realizator: Cinci dintre victime au ajuns deja la spitale din Bucureşti – i-a declarat reporterului nostru Adriana Turea şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Raed Arafat: Avem cinci persoane aduse către Bucureşti, două cu elicopterul, dintre care un copil, alte trei persoane într-o maşină de multiple victime de la SMURD Teleorman; în rest, a fost la un moment anunţat că o persoană ar fi decedat, însă înţeleg că persoana a fost resuscită, deci nu este decedată. Şi la acest moment mai există la Teleorman, probabil, persoane care vor necesita transferul mai departe, la momentul stabilizării lor, cel puţin persoana resuscitată. Iar restul sunt pe drum către Bucureşti, unii au şi ajuns deja.

Reporter: Către ce spitale au venit?

Raed Arafat: Bagdasar, Floreasca şi, probabil, şi la Universitar vor ajunge.

Realizator: Cu o jumătate de oră în urmă, traficul a revenit la normal pe DN 52, între Alexandria şi Turnu Măgurele – informează Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 iulie