ABU.org: ABU şi Radio România se pregătesc să găzduiască al treilea dialog Media2020, începând de luni 11 septembrie la Sinaia

ABU şi Radio România se pregătesc să găzduiască al Treilea Dialog Media2020, care are loc luni 11 septembrie, la Sinaia. Dialogul, care pune întrebarea „Cum poate cooperarea Asia-Europa să ajute la înfruntarea provocărilor new media?”, va analiza provocările majore cu care se confruntă organizaţiile audiovizuale în secolul 21.
Secretarul general al ABU, dr. Javad Mottaghi spune că va fi o ocazie de a aprofunda unele din problemele majore cu care se confruntă sectorul difuzorilor şi comunicaţiilor în secolul 21, unele fiind de natură tehnică, altele de natură comercială, culturală sau politică, altele estetice iar altele mergând chiar în inima a ceea ce înseamnă a fi uman în societăţile de astăzi.
În termeni sociali mai largi, este o ocazie pentru toţi cei implicaţi de a reanaliza modul în care ajutăm la construirea unor comunităţi mai puternice şi ne asigurăm că nimeni nu va fi lăsat în urmă, în secolul digital.
După deschiderea conferinţei şi sesiunile referitoare la tendinţele din dezvoltarea media, diversitate şi toleranţă, încrederea în presa de informaţii şi convergenţa digitală, Steve Ahern de la Asia RadioToday va modera o dezbatere intitulată „Mediile sociale – perturbatoare sau constructive?”
Ahern spune că un panel de experţi va discuta în ce măsură sunt de ajutor şi în ce măsură împiedică mediile sociale difuzorii consacraţi şi va analiza de asemenea modul în care s-ar putea schimba difuzorii pentru a extrage maximum de valoare pozitivă din evoluţiile perturbatoare.
O altă sesiune va arunca o privire asupra „Drumului digital al Mătăsii: comercianţii media în lumea fără frontiere” şi Europa şi Asia îşi vor da mâna pentru a prezenta Generaţia Ce? – un proiect transmedia care îşi propune să surprindă un selfie global al tinerilor de 16-24 de ani.
Directori ai serviciilor publice audiovizuale din lumea întreagă vor rămâne în continuare întruniţi la Sinaia pentru Conferinţa PBI 2017, care se desfăşoară în acelaşi loc, în 12 şi 13 septembrie. Peste 80 de servicii publice de difuziune – reprezentând toate continentele – sunt membre ale PBI.

ABU.org, 8 septembrie 2017
(http://www.abu.org.my/Latest_News-@-ABU_and_Radio_Romania_are_preparing_to_host_the_Third_Media2020_Dialogue_kicking_off_on_Monday_11_September_in_Sinaia.aspx)
Traducerea: Adriana Buzoianu