Mesajul ministrului culturii, Lucian Romașcanu, de Ziua Radioului Public

Ministrul culturii, Lucian Romaşcanu, s-a alăturat personalităţilor care au adresat urări Societăţii Române de Radiodifuziune, de Ziua Radioului Public. Demnitarul afirmă, într-o declaraţie pe care ne-a acordat-o, că de mulţi ani consideră Radio România un prieten.
Lucian Romașcanu: La mulți ani, în primul rând! Şi să își continue misiunea extrem de importată de informare a publicului. Pentru mine Radio România este un prieten de foarte mulți ani, este Radioul care îmi încântă urechile și cu muzică de calitate și cu informați de calitate, este radioul care mă ține de vorbă în mașină și vreau să îi mulțumesc acestei instituții pe această cale și să îmi doresc să petrecem încă mulți ani de acum încolo împreună.
Realizator: Societatea Română de Radiodifuziune împlineşte astăzi 89 de ani. La 1 noiembrie 1928, la ora 17:00, se difuza în eter prima emisiune a postului naţional de radio. Radio România este nu numai o instituţie publică, ci un fenomen cultural şi unul educaţional, a declarat preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune. Un interviu cu Georgică Severin poate fi ascultat astăzi, la Radio România Actualităţi, începând cu ora 8:30 de minute, în rubrica „Apel Matinal”./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 noiembrie