Mercedes-Benz investeşte 50 de miliarde de forinţi la Kecskemét

Mercedes-Benz construieşte în oraşul ungar Kecskemét o nouă unitate de presaj. Investiţia se ridică la suma de 50 de miliarde de forinţi (aprox. 147 de milioane de euro), iar odată cu extinderea fabricii vor fi create 200 de noi locuri de muncă – a anunţat ministrul ungar de externe, vineri, la Kecskemét.

În cadrul ceremoniei care a avut loc la fabrica Mercedes din Kecskemét, Péter Szjjártó a declarat că noua unitate va avea 23.000 de mp şi că înseamnă, practic, dublarea capacităţii fabricii.

Ministrul a subliniat că investiţia va consolida şi mai mult economia ungară. Scopul este, şi în continuare, ca Ungaria să aibă cea mai rapidă rată de creştere din Uniunea Europeană. Szijjártó a anunţat că, în urma celei mai moderne tehnologii utilizate în noua unitate, producţia de Mercedesuri va deveni mai eficientă şi mai flexibilă nu numai la nivel local, ci şi la nivel global. Astăzi, în Ungaria funcţionează 740 de companii legate de industria auto – a subliniat ministrul. În anii trecuţi, industria auto ungară a înregistrat recorduri fantastice, valoarea producţiei a crescut 12% şi a ajuns la 9.541 de miliarde de forinţi (aprox. 28 de miliarde de euro).

Rezultatul se datorează celor aproximativ 176.000 de oameni care lucrează în această industrie. Potrivit ministrului ungar, competitivitatea sectorului este dovedită de faptul că industria auto ungară are o cotă de export de 90,9% şi că reprezintă 21% din totalul exporturilor ungare – a punctat Péter Szijjártó. Potrivit ministrului, investiţiile de până acum arată că Mercedes are încredere în Ungaria, în maghiari, iar acest lucru este reciproc. Dacă nu ar fi fost aşa, în categoria premium, Mercedes nu s-ar fi clasat pe primul loc în vânzări, în fiecare dintre ultimii patru ani.

Szijjártó a subliniat că investiţia reprezintă o mare recunoaştere a performanţei celor aproximativ 4.500 de oameni care lucrează la Kecskemét şi că va consolida şi mai mult relaţiile dintre Ungaria şi Germania. Un sfert din totalul investiţiilor străine în Ungaria reprezintă investiţii ale unor companii germane. Cele aproximativ 6.000 de companii germane asigură locuri de muncă pentru 300.000 de cetăţeni maghiari – a adăugat ministrul. Christian Wolff, directorul fabricii Mercedes-Benz din Kecskemét, a subliniat că toate realizările lor de până acum se datorează dedicării de care dau dovadă angajaţii, “la Kecskemét ne bucurăm de o simbioză deosebită între precizia germană şi creativitatea maghiară”.

Directorul a subliniat că a doua unitate de presaj, care va fi echipată cu linii de producţie cu suport de laser va fi una dintre cele mai moderne unităţi de producţie. Potrivit coordonatorul fabricii de la Kecskemét, noul sistem, care este flexibil şi inovator, va permite o creştere a producţiei cu 40%, asigurând, în acelaşi timp, şi o scădere tot mai mare a consumului de energie, o optimizare a funcţionării şi o scădere a orelor suplimentare./lendrefy/aionescu

MTI – 14 martie