PROTO THEMA (Grecia), 18 martie 2020 – Campioana de la Wimbledon şi Nr. 2 în clasamentul mondial, Simona Halep, ajută financiar România, cu scopul ca ţara sa să achiziţioneze echipamentele medicale necesare pentru combaterea pandemiei cu coronavirus.

Tenismena de top a ţării, Simona Halep, va ajuta sistemul de sănătate din România cu donaţii pentru achiziţionarea de echipamente medicale, după cum a anunţat ea însăşi printr-un mesaj înregistrat pe contul său de Facebook.

„Din păcate, traversăm o perioadă foarte grea, cu încercări noi pe care cu greu le-am fi putut imagina acum câteva luni. Pe de altă parte, este ocazia perfectă pentru a arăta că şi noi ştim să fim solidari şi responsabili cu vieţile noastre şi ale celor din jurul nostru. În timp ce noi stăm acasă medicii şi personalul medical fac eforturi uriaşe ca să trateze şi salveze fiecare viaţă expunându-se personal pentru binele general. La rândul nostru, trebuie să urmăm cu stricteţe indicaţiile transmise de autorităţi şi să contribuim astfel, fiecare dintre noi, la rezolvarea acestei probleme de natură să ne afecteze dramatic cursul normal al vieţii”, a spus campioana de la Wimbledon şi Numărul 2 mondial.

Trebuie să precizăm că această ţară din Balcani înregistrează circa 200 de cazuri, fără decese, iar guvernul român se află în stare de alertă pentru a reprima răspândirea coronavirusului.

Traducerea: Carolina Ciulu