Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului și scriitorul Costion Nicolescu vin la Serile DOXOLOGIA

Centrul CultParintele Nicolae Tanase de la Valea Plopului si scriitorul Costion Nicolescu vin la Serile DOXOLOGIAural Misionar DOXOLOGIA al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei organizează, în cadrul manifestărilor culturale Serile DOXOLOGIA, conferința „Mărturisirea” moderată de Pr. Constantin Sturzu, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Iașilor.

Miercuri, 15 octombrie, Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului și scriitorul Costion Nicolescu se vor afla la Iași pentru a vorbi, în cadrul unei conferințe, despre Mărturisire, despre mărturisirea în fața oamenilor și cea în fața lui Dumnezeu, pornind de la prezentarea a două cărți publicate de Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: Imnele Sfinților Martiri Brâncoveanu (autor: Ioan Alexandru) și Mai aproape de Hristos. Spovedania și iertarea (autor: Mitropolitul Antonie de Suroj).

În Imnele Sfinților Martiri Brâncoveanu, sunt adunate peste 30 de imne dedicate Sfinților Martiri Brâncoveni, precum și câteva eseuri ale lui Ioan Alexandru ce au în centru imaginea Brâncovenilor; eseuri publicate în anii 1978 și 1985 în colecțiile Iubirea de Patrie.

Cea de-a doua carte, Mai aproape de Hristos. Spovedania și iertarea a Mitropolitului Antonie de Suroj, cuprinde treisprezece capitole şi abordează diverse teme legate de spovedanie cum ar fi: spovedania şi vindecarea întregului trup, spovedania ca întâlnire cu Dumnezeu, ca pocăinţă. Se aminteşte despre discreţia în spovedanie, despre rânduiala şi frecvenţa Împărtăşirii, despre prietenia cu Hristos. Sunt aprofundate şi subiecte ca iertarea, starea de păcătoşenie, lipsa de loialitate. Nu este uitat nici rolul preotului ca martor, ca însoţitor duhovnicesc.

Evenimentul, ce face parte din seria de manifestări culturale Serile DOXOLOGIA, va avea loc în Aula Mihai Eminescu a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, începând cu ora 18.00.

 

Despre Editura DOXOLOGIA

Editura Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, continuatoare a activității marilor ierarhi cărturari ai Moldovei, Varlaam, Dosoftei, Veniamin, caută să răspundă necesităţilor contemporane, aşa cum înaltele figuri eclesiastice amintite au căutat să o facă la vremea lor. Mai multe informații pe: www.editura.doxologia.ro/.