Marca poștală se alătură CEC Bank în aniversarea unui secol și jumătate în slujba sistemului bancar românesc

Susținător al instituțiilor din România care reprezintă un important pilon în consolidarea valorilor autentice naționale, timbrul românesc adaugă în protofoliul său o nouă aniversare memorabilă: 150 de ani de la înființarea unei instituții devenite în timp un veritabil simbol național, CEC Bank.

Cu acest prilej, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea aniversară de mărci poştale 150 de ani de la înfiinţarea CEC, recunoscând astfel rolul jucat de această instituţie în consolidarea sistemului bancar românesc şi dezvoltarea economică a ţării și celebrând, totodată, un secol și jumătate de istorie bancară pe teritoriul României.

CEC Bank este astăzi continuatoarea activităţilor iniţiate de prima instituţie de credit public din România, Casa de Depozite și Consignații, şi a celor desfăşurate, începând cu anul 1881, de cea mai importantă casă de economie care a activat în sistemul bancar românesc, Casa de Economie, fiind transformată în anul 1932 în Casa Naţională de Economii şi Cecuri Poştale, prescurtat CEC.

Pe timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 8,10 lei este reprezentată imaginea contemporană a clădirii Palatului CEC.

Timbrul coliţei cu valoarea nominală de 14,50 lei prezintă friza decorativă de la intrarea în Palatul CEC, pe care este scris numele instituţiei, iar manşeta coliţei emisiunii ilustrează elemente decorative de arhitectură şi de identitate, aflate pe frontispiciul clădirii.

Timbrul emisiunii este însoțit de plicul prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre, minicoala de 8 timbre + 4 viniete și colița dantelată.

Începând cu ziua de vineri, 28 noiembrie 2014, emisiunea de mărci poștale 150 de ani de la înfiinţarea CEC va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Romfilatelia mulţumeşte CEC Bank pentru sprijinul documentar și fotografic acordat în realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.