Reprezentanţii partidelor pro-europene de la Chişinău sugerează că viitoarea coaliţie de guvernare ar putea fi formată în luna ianuarie

Reprezentanţii partidelor pro-europene de la Chişinău, Partidului Liberal Democrat şi cei ai Partidului Democrat sugerează că viitoarea coaliţie de guvernare ar putea fi formată la mijlocul lunii ianuarie 2015. Deocamdată, însă formaţiunile nu au ajuns la un consens.

Preşedintele de onoare al Partidului democrat, Dumitru Diacov, a declarat că cel mai probabil parlamentul se va întruni în următoarea şedinţă peste două săptămâni.

Dumitru Diacov: Pe 12 este de dorit şi este termenul limită când noi trebuie să decidem asupra tuturor funcţiilor în parlament. Nu e posibil să mai tărăgănăm, avem nevoie de un executiv, avem nevoie de examinarea bugetului pe anul viitor şi mai multe acte absolut necesare pentru economie, pentru toată ţara.

Pe de altă parte liderul PL, Mihai Ghimpu, a vorbit despre dificultăţi în cadrul negocierilor şi a spus că deocamdată nu s-a ajuns la puncte comune în privinţa formulei de guvernare.

Mihai Ghimpu: Eu îmi doresc ca aceste lucruri să se întâmple cât mai repede pentru că avem multe probleme, dar din păcate, ziua de astăzi demonstrează că puţini sunt cei care conştientizează ce avem de făcut şi problemele ce ne aşteaptă pe noi începând cu 2015 şi în general în aceşti patru ani de zile.

În acelaşi timp PLDM şi PD au sugerat că dacă nu se va ajunge la un compromis cu PL ar fi posibilă formarea unei coaliţii cu Partidul Comuniştilor. Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că este necesară o colaborare cu PCRM pentru a consolida societatea.