Declaraţii ale preşedintelui interimar al PSD, Rovana Plumb

Aţi avut în cadrul Biroului Permanent mai multe discuţii cu colegii, chiar au existat voci, aţi fost numită femeia anului, femeia partidului. Ce vă aşteptaţi de la Comitetul executiv?

Rovana Plumb: Un mesaj de unitate. Am să-i rog pe colegii mei să mă susţină, pentru că îmi asum responsabilitatea ca în echipă să putem să ne atingem toate obiectivele politice pentru români.

Reporter: Este un trend, aşa, pentru că uitaţi, şi liberalii au o co-preşedintă femeie, şi social-democraţii se gândesc la acelaşi lucru?

Rovana Plumb: Cred că este vorba de asumarea unor responsabilităţi şi din partea noastră ca urmare a activităţii depuse în ceea ce mă priveşte de 21 de ani în partid. Cunosc pe toţi colegii mei, pe toţi cei care reprezintă comunităţile locale, judeţele. Din tot sufletul îmi doresc să ne putem atinge acele obiective care înseamnă bunăstare pentru români.

Reporter: Au fost colegi ieri în şedinţă care au spus că ar fi bine să renunţaţi la postul de ministru pentru a putea să vă ocupaţi mai mult de partid. Cum vedeţi această posibilitate? PSD ştim că are nevoie de multă atenţie.

Rovana Plumb: Am răspuns ieri la această întrebare. Nu mi-a cerut nimeni să demisionez din funcţia de ministru. Au fost două opinii şi atâta tot.

Reporter: /Liviu Dragnea/ spunea că se gândeşte serios dacă va mai gira pe cineva la conducerea partidului. Vă gândiţi ca până săptămâna viitoare la CEx să aveţi o discuţie, un tete-a-tete cu coordonatorul politic?

Rovana Plumb: Eu îmi asum această responsabilitate şi ştiu să lucrez numai în echipă. Vă mulţumesc.

Reporter: Voiam să vă mai întrebăm apropo de alianţa cu UNPR, luaţi în calcul să faceţi liste comune pentru locale şi mai apoi pentru parlamentare?

Rovana Plumb: Acest lucru se va discuta ulterior. Mulţumesc.

DIGI24 -16 iulie