România este o sursă semnificativă şi o destinaţie pentru traficul de persoane, arată un raport al Departamentului de Stat american

România este o sursă semnificativă şi o destinaţie pentru traficul de persoane, arată un raport al Departamentului de Stat american. Documentul cataloghează drept insuficiente acţiunile autorităţilor de la Bucureşti pentru contracararea acestui fenomen.
România este o sursă, o ţară de tranzit şi de destinaţie pentru bărbaţi, femei şi copii – victime ale traficului pentru muncă forţată şi pentru femei şi copii victome ale trafciului pentru exploatare sexuală, se arată în raportul Departamentului de Stat privind traficul de persoane. Românii reprezintă o sursă semnificativă de victime ale exploatării sexuale şi prin muncă pentru Europa Occidentală, în special Marea Britanie, Italia, Spania şi Franţa, dar şi pentru centrul şi sudul Europei, în special pentru Cehia, Ungaria şi Grecia. Bărbaţi, femei şi copii din România sunt supuşi muncilor forţate în agricultură, în construcţii, în servicii casnice, hoteliere şi manufacturiere. Sunt forţaţi să cerşească şi să fure, atât în România, cât şi în alte ţări, mai spune raportul, care adaugă că, deşi face eforturi semnificative pentru eliminarea traficului de persoane, guvernul român nu realizează complet standardele minime în acest sens. Guvernul a demonstrat eforturi puternice de aplicare a legii, dar a emis sentinţe slabe sau a suspendat sentinţele, ceea ce nu i-a descurajat pe traficanţi şi nici nu a conferit siguranţă victimelor acestora atunci când traficanţii au fost eliberaţi.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 iulie)