S-a deschis Târgul Gaudeamus Carte Şcolară

Ca în fiecare an, de 13 toamne, fie că se petrece pe 14, 15 sau 16 septembrie, debutul anului şcolar este întotdeauna însoţit de un eveniment pe măsura acestui moment: Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară.

Ediţia 2015 are loc între 16 şi 27 septembrie, în premieră în Parcul Cişmigiu (intrarea din Bulevardul Regina Elisabeta, în imediata vecinătate a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”) şi este organizat de Radio România – Centrul Cultural Media Radio România. Programul de vizitare al târgului este zilnic între orele 10:30 şi 19:30, iar accesul publicului este liber . Reper major în calendarul anual pentru zeci de mii de familii, debutul anului şcolar este de cele mai multe ori un prilej de mare consum de resurse financiare, de timp şi energie, alocate pentru pregătirea acestui moment. În acest context, Târgul Gaudeamus Carte Şcolară oferă tuturor celor direct interesaţi – părinţi, elevi şi cadre didactice – o soluţie uşoară, plăcută şi avantajoasă, din toate punctele de vedere, pentru studierea şi achiziţia manualelor şi a auxiliarelor şcolare necesare tuturor.

Eveniment care, prin concept, ofertă şi public ţintă, este orientat cu precădere către acest important segment de piaţă – carte formativă şi materiale auxiliare – târgul este organizat în mod tradiţional la începutul anului şcolar, într-un moment de vârf al cererii de produse şi servicii educaţionale. Oferta ediţiei, prezentată de cei circa 70 de expozanţi (reuniţi în 26 de standuri) vine în întâmpinarea unor solicitări dintre cele mai diverse şi cuprinde:

cea mai mare parte a manualelor şi auxiliarelor aprobate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, pentru acest an şcolar, reunite într-un singur spaţiu;

o gamă extrem de variată de materiale didactice, pentru toate nivelurile;

– numeroase titluri din literatura română şi universală cuprinse în bibliografia şcolară;

enciclopedii, dicţionare, ghiduri şi îndrumare didactice;

ultimele noutăţi editoriale, în vogă printre tinerii cititori, în măsură să-i atragă şi pe cei deocamdată mai puţin pasionaţi de lectură;

 jocuri şi cărţi pentru preşcolari.

Proiecte conexe derulate de Radio România în cadrul Programului Lectura – Târgurile Gaudeamus

Etapa locală (Bucureşti şi judeţul Ilfov) a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, adresat liceenilor, care va avea loc în incinta târgului vineri, 25 septembrie, la ora 14.00.

Campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” prin intermediul căreia un fond de carte semnificativ, ca număr de volume şi valoare, este colectat de la expozanţi şi vizitatori şi este donat în beneficiul bibliotecilor publice şi şcolare din mediul rural, subfinanţate la capitolul achiziţii de carte. De la începutul anului 2010, peste 115.000 de volume donate de către participanţii şi vizitatorii Târgurilor Gaudeamus au ajuns prin intermediul acestui proiect în mai mult de 260 de biblioteci din întreaga ţară.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vă adresaţi Secretariatului Gaudeamus (tel./fax 021 312 22 40, 021 319 05 22, e-mailoffice@gaudeamus.ro ). Persoane de contact: Cornelia Scarlat (0745 109 648, e-mail cornelia@gaudeamus.ro ), Anca Badea (0740 121 173,anca@gaudeamus.ro ) şi Connie Chifor (0745 109 649, connie@gaudeamus.ro ).