La Brăila au loc „Zilele Mihail Sebastian”

La Brăila au loc la acest sfârşit de săptămână Zilele Mihail Sebastian, organizate în memoria cunoscutului scriitor, jurnalist şi dramaturg român de origine evreiască. Manifestările, ajunse la a treia ediţie, readuc în atenţie opera scriitorului şi influenţa lui asupra altor personalităţi din cultura română. Preşedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Aurel Vainer, despre programul manifestării.

Aurel Vainer: Zilele care urmează sunt alcătuite dintr-un program foarte dens, cu referire la literatura lui Sebastian. Este lansarea unei cărţi, vom asista, duminică seara, la un spectacol a Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, „Jocul de-a vacanţa” a lui Mihail Sebastian, pusă în scenă de Erwin Şimşensohn. Iar, de ce nu, începând cu 2016, o să transformăm „Zilele” în „Festivalul Mihail Sebastian” de la Brăila.

Realizator: Reporterul Angela Cerven transmite că Zilele Mihail Sebastian se vor încheia mâine-seară cu reprezentaţia piesei „„Jocul de-a vacanţa”, la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 octombrie