Consiliul Concurenţei va oferi expertiză parlamentului, în urma unui acord semnat cu Camera Deputaţilor

Consiliul Concurenţei va oferi expertiză parlamentului, în urma unui acord semnat cu Camera Deputaţilor. Astfel, precizează reporterul nostru, Cătălin Purcaru, Consiliul va asigura expertiză juridică în privinţa proiectelor de lege care se află în dezbatere în comisiile de specialitate. În contextul în care există multe obligaţii stabilite de Uniunea Europeană, dar şi o legislaţie românească consistentă, expertiza Consiliului Concurenţei vine în sprijinul parlamentarilor, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
Valeriu Zgonea: Consiliul Concurenţei pune la dispoziţia parlamentarilor acest transfer de expertiză, astfel încât să nu avem erori de etapă, adică să nu facem articole care să blocheze, să limiteze accesul la o piaţă, să facă o concurenţă neloială şi, până la urmă, cetăţeanul României sau cetăţeanul european să fie blocat în a avea o piaţă concurenţială, care până la urmă să aducă produse şi servicii care să fie mai ieftine şi mai bine pentru fiecare cetăţean.
Realizator: La rândul său, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a menţionat că un reprezentant al instituţiei pe care o conduce va lucra îndeaproape cu parlamentul pentru a pune la dispoziţia celor care elaborează legi o expertiză de specialitate.
Bogdan Chiriţoiu: Noi avem avize către guvern, guvernul este obligat să le ceară şi trebuie să ţină cont de ele. Parlamentul este suveran. Nu poate să îl condiţioneze nimeni. Deci, noi îi oferim expertiză, vom răspunde astfel solicitărilor dânşilor.  Le vom face şi noi propuneri. Avem un proiect acum pe care îl derulăm cu OECD, dintre trei sectoare cheie din economie, procesarea de alimente, industria de construcţii, transportul de mărfuri, şi vom veni în primăvară cu recomandările de legislaţie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 noiembrie