Minivacanţa de Rusalii pe litoralul Mării Negre

Este ultima zi de vacanţă pentru cei 40 de mii de turişti aflaţi pe litoralul Mării Negre. Încă de ieri, staţiunile Mamaia, Eforie şi Vama Veche au fost aglomerate, iar astăzi, înainte de a se întoarce acasă, turiştii vor mai profita de apa mării şi de soare.

Reporter: Mona Constantinescu – Turiştii au profitat de vremea tocmai bună de plajă, de pachetele promoţionale puse la dispoziţie de hotelieri, dar şi de nenumăratele evenimente pregătite.

-: Bine, e mult mai populată faţă de anii trecuţi. Schimbare în bine: mai multă ordine, mai multă curăţenie.

-: Liniştită, curată. Chiar surprinzător că e plaja foarte mare şi apa puţin cam rece dar e super.

Reporter: Nu acelaşi lucru au spus şi cei care aseară au încercat să traverseze staţiunea Mamaia. Aglomeraţia s-a simţit şi în trafic, unde nervii şoferilor au fost întinşi la maxim.

-: Nu mi-am imaginat că la sfârşitul lunii iunie, dezi nu sezon, se circulă atât de prost în Mamaia. Deci, este ceva îngrozitor. Şi mai văd şi poliţie în sensurile giratorii şi tot degeaba. Trebuie să avem răbdare.
Reporter: Astăzi va fi o zi la fel de aglomerată pentru că cei care au ales să petreacă în mini vacanţa de Rusalii la mare se întorc casă nu înainte însă de a mai prinde câteva ore de plajă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 iunie